Gediz Meslek Yüksekokulu'nda 600 öğrenci törenle kep giydi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda (GMYO) düzenlenen mezuniyet töreninde 600 öğrenci kep giydi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz Meslek Yüksekokulu'nun 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet törenine Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu ve Öğretim Üyeleri, Okulun Yükseköğretim Derneği Üyeleri, öğrenciler ve kep törenine gelen öğrenci yakınları katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan GMYO Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Gediz Meslek Yüksekokulu'nun 19 yıldan bu yana sanayi ve iş dünyasına nitelikli eleman yetiştirdiğini söyledi.

Okuldan mezun olan öğrencilerin rekabetçi şartlara hazırlandığı için iş bulmakta zorlanmadığını, yut içi ve yurt dışında görev alabildiklerini belirten Okul Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, 13 programla eğitimini sürdüren okulun eğitim kalitesinin hızla arttığını ve sayılı yüksekokullar arasında yerini aldığını ifade etti.

Okul Müdürü Saraoğlu, "Yüksekokulumuz akademik ve fiziki yapılanmada sürekli kendini yenilemektedir. Bu yenilemede Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Okul yönetimimiz, Gediz halkı, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının büyü payı vardır. Katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Bu yıl okulumuzun Lojistik, Pazarlama, Mekatronik, Moda Tasarımı, İşletme Yönetimi, Tekstil Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulama, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik gibi 13 güzel programında bin 835 öğrenci eğitim gördü. Bunlardan 600 tanesi mezun olmayı hak kazandı. Kendilerini kutluyorum ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve Kütahya Milletvekili Soner Aksoy da öğrenciler, veliler ve tüm davetlilere karşı okulun ve ilçenin gelişimine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan konuşmasında, Gediz Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu'nun resmen açıldığı müjdesini vererek Gediz Meslek Yüksekokulu'nda ciddi gelişmeler yaşanacağını ve okula verilen desteklerin karşılıksız bırakılmayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Lojistik, Pazarlama, Mekatronik, Moda Tasarımı, İşletme Yönetimi, Tekstil Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulama, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik gibi 13 önemli dalda eğitim alarak mezun olan 600 öğrencinin diplomaları Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu tarafında takdim edildi.

Kep giyme töreninin ardından Moda Tasarımı öğrencileri tarafından hazırlanan Osmanlı ve günümüz modern giyiminin sunulduğu Moda Gösterisi yapıldı.

Daha sonra mezun olma sevinciyle keplerini havaya fırlatan öğrenciler ve yakınları arasında duygulu anlar yaşandı.

Tören sonunda misafirlere geleneksel mezuniyet pilavı ve ayran ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber